Onze nieuwe collectie buitenverlichting is binnen. Na de succesvolle introductie afgelopen zomer van de ‘Dutch Solid Wood Collection‘ zijn we op zoek gegaan naar bijpassende verlichtingsarmaturen om het totaalplaatje compleet te maken! Het resultaat is een prachtige collectie met authentique armaturen, vervaardigd uit cortenstaal, om de sterk wisselende Nederlandse seizoenen optimaal te kunnen doorstaan!

Het zomerseizoen is inmiddels voorbij, maar als voorbereiding op het nieuwe buitenseizoen straks loopt de productie op volle toeren! Al voordat de collectie op de markt is gebracht, hebben we al een aantal armaturen mogen afleveren.

Cortenstaal, ook bekend onder de merknaam COR-TEN-staal, is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. Cortenstaal is een weervast staal en de bruine roestkleur typische kenmerkend voor het uiterlijk van de armaturen.

Cortenstaal is een weervast staal dat geschikt is voor toepassing in heel diverse omgevingen. Van zoutwateromgevingen tot industrieel en in huis- en achtertuin. De bruine roestkleur is typische kenmerkend voor het uiterlijk van de armaturen

Vooralsnog hebben we een tweetal wandversies, diverse hanglampen en een ontzettend gave bijzetlamp beschikbaar. Alle armaturen worden geleverd met een energiezuinige (LED) lichtbron en afdekglas. Voor extra stevigheid of bescherming is er een maatwerk korf bij te leveren.

Meer informatie over de ‘Dutch Lighting Collection’ en de verkrijgbaarheid is te vinden op onze verlichtingspagina.

Hieronder alvast wat impressies vanuit de showroom en de eerste installaties.